Wie zijn we?

Ons verhaal in vogelvlucht...

Het schitterende meer van BolsenaRuim dertig jaar geleden werd het strand rondom het meer van Bolsena slechts bevolkt door vissers, die voor dag en dauw hun netten uitzetten, hopend op een rijke vangst van "coregone" een smakelijke vis die zelfs in de 13e eeuw al door Dante in zijn Divina Commedia werd beschreven. De vangst werd toentertijd geconsumeerd door de plaatselijke bevolking, tot op een zekere dag de broer van onze opa op zijn weg naar Rome bij toeval "ons" meertje ontdekte. (Met alle respect voor degenen die het meer zelf en zelfs al eerder ontdekt hebben, dit is natuurlijk onze versie van het sprookje, waar we met bewuste kinderlijke overtuiging graag in geloven).

Eline en LizaZo brachten wij, de zusjes de Vries, geboren en getogen in Noord-Holland, jaarlijks onze zomers door in dit kleine paradijs, net als velen van onze vrienden en familieleden. Terwijl onze ouders aan het bridgen waren in de schaduw van een vijgenboom met een visje en een drankje van de inmiddels bevriende vissers, beleefden wij in alle vrijheid de mooiste avonturen.
Liza, Lisanna en Laurens aan het meer van BolsenaInmiddels huppelen Liza's kinderen, net als hun moeder vroeger, onbezorgd over het strand. Dit keer niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Eline zal zich op korte termijn ook bij haar vriend vestigen in een klein dorp op de heuvel met uitzicht over het meer.